Üzleti tippek

Pénzhiány miatt kihagyja az Eurovíziós Dalversenyt az MTV

Nem vesz részt a Magyar Televízió (MTV) a jövő évi Eurovíziós Dalversenyen; az oslói fesztiválon való részvételről és a közvetítési jogról anyagi okok miatt mondott le a köztévé.

Mint ismeretes, a Magyar Televízió súlyos forráshiánnyal küzd, és anyagi kiszolgáltatottságát tovább növeli, hogy a kormány jövőre várhatóan elvonja a központi források felét – közölte az MTV kommunikációs osztálya csütörtökön az MTI-vel. Emlékeztettek arra, hogy az MTV az elmúlt időszakban más drasztikus lépésekre is kényszerült, egyebek között megszüntette a külső gyártású műsorokat, és megvált több munkatársától.

A kommunikációs osztályon az MTI érdeklődésére elmondták: bár számos körülménytől függ, hogy az adott évben mennyibe kerül az eurovíziós részvétel, tízmilliós nagyságrendű összegről van szó. Az Eurovíziós Dalversenyen magyar zenész először 1994-ben vett részt: Bayer Friderika Dublinban negyedik lett. 1999 és 2004 között nem volt magyar induló, Magyarország 2005-ben a NOX nevezésével “tért vissza” a versenybe. 2006-ban ismét magyar résztvevő nélkül zajlott a megmérettetés, 2007-ben Rúzsa Magdi a 9. helyen végzett. 2008-ban – vitatott körülmények között – nemzeti döntő keretében Csézy kapott lehetőséget a részvételre. Idén – miután két énekes is visszamondta különböző okok miatt a jelöltséget – Ádok Zoltán képviselte Magyarországot, ám a döntőbe nem sikerült bejutnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik