Üzleti tippek

Végkielégítési botrány a MÁV-nál

admin
admin

2009. 10. 02. 07:06

Mintegy 110-120 millió forintot kaphatott távozásakor a MÁV két felső vezetője, egy harmadik társuk pedig kevesebb mint háromévi munkaviszony után mintegy százmillió forintot – írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

Fejenként mintegy 110-120 millió forintot kaphatott idei távozásakor a MÁV két felső vezetője – értesült a Magyar Nemzet vasúttársasági forrásokból. A vasúttársaság volt pályavasúti főigazgatója, aki általános üzletági vezérigazgató-helyettesként is dolgozott a MÁV-nál, harmincnyolc évi vasutas munkaviszony után 71 millió forintnyi végkielégítést kapott, amelyhez a lap információi szerint egyéb jogcímeken további ötvenmillió forintot kaphatott.

A Magyar Nemzet szerint a másik felső vezető szintén több évtizeden át dolgozott a MÁV-nál, az utolsó időkben forgalmi igazgatóként. Ő 67 milliós végkielégítést kapott, amelyhez ugyancsak mintegy ötvenmillió forint járt prémium és egyéb jogcímeken. A lap azt írja: így informátoruk számításai szerint az ő juttatása is 110-120 millió forint körül mozoghatott.

A két felső vezetőt emellett korkedvezményes öregségi nyugdíjba engedték. “Ez annyiból érdekes, hogy ha elérték volna a nyugdíjkorhatárt, akkor a MÁV már jogszerűen egyetlen forintot sem fizethetett volna nekik végkielégítés címén” – írta a Magyar Nemzet.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.