Üzleti tippek

Német többségi tulajdonos a Budapest Filmnél

A német A Company veszi meg a Budapest Film 51 százalékát, továbbra is évi 25 filmmel jelennének meg a magyar mozikban.

Múlt pénteken írta alá Port Ferenc, a Budapest Film Zrt. vezérigazgatója és Alexander van Dülmen, a berlini székhelyű A Company Consulting & Licensing AG vezérigazgatója a Budapest Film 51 százalékos üzletrészének megvásárlását szabályozó előszerződést – derül ki a cég közleményéből. Az 1987-ben alapított Budapest Film filmforgalmazó és moziüzemeltető társaságként jött létre, a cég tavaly 10 százalékos piaci részesedéssel rendelkezett.

Azáltal, hogy az A Company a Budapest Film Kft.-ben részesedést szerez, a vállalat fennmaradása a jövőre nézve is biztosított marad – áll a közleményben. A jövőben az EEAP-n keresztül minden rendelkezésre álló filmterjesztési jog a Budapest Film által Magyarországon kiaknázhatóvá válik. A társaság szándéka az, hogy továbbra is évi akár 25 filmmel jelenjen meg a mozikban.

A Budapest Film Kft. 2007-ben alapította a “Filmklik” nevű digitális VOD-platformot, amely 2007. július 1-je óta interneten elérhető, és jelenleg több mint 600 filmet kínál. A Filmklikben immáron 2008 júniusa óta az A Company 25,1 százalékos részesedéssel bír. Ezenfelül a Budapest Film Kft. 54 százalékban tulajdonosa a video- és DVD-terjesztéssel foglalkozó, a függetlenek között piacvezető ADS Kft.-nek.

A cég terve között szerepel kiterjedt marketingtevékenységgel, valamint a filmállomány jelentős megnövelésével a VOD-platform kiépítése. A Filmklik.hu továbbá annak a kelet-európai VOD-platform létrehozásának alapját is képezi, amelyet az A Company a pénzügyi válság előtt meghirdetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik