Üzleti tippek

Gyermekműsorok váltják a Nap-keltét

A Nap-kelte már most szombaton sem jelentkezik az MTV műsorán, helyette gyermekműsorok, kulturális és ismeretterjesztő produkciók láthatók hétvégén a köztelevízióban.

A Nap-kelte már szombat reggeltől nem lesz képernyőn az MTV két csatornáján. Az adás helyett egyedi produkciók, tekintettel a hétvégére, az m1-en kulturális és ismeretterjesztő, az m2-n pedig gyermekeknek szóló műsorok lesznek láthatók – áll a köztévé közleményében.

Szeptember 25-én reggel az MTV a megfelelő módokon – képviselője által személyesen átadott, továbbá e-mail-ben, faxon és postán is elküldött levéllel – értesítette a Nap-kelte és a Nap-nyugta című műsort külső gyártásban készítő St. Plusz Kft-t képviselőjét, Gyárfás Tamás producert, hogy a céggel 2010. december 31-éig érvényben lévő szerződés teljesítése lehetetlenné vált.

Az ok, hogy a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnöksége szeptember 9-én nem járult hozzá a korábban általa kétszer is támogatott 2,45 milliárd forintos beruházási hitel felvételéhez. A döntés miatt az MTV forráshiányos helyzetbe került, ami csak a kiadások radikális csökkentésével és a bevételek növelésével kezelhető – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik