Üzleti tippek

Gyárfás Orbánnal is megküzdött volna

Kirúgta a Nap-kelte műsorát a köztelevízió. Gyárfás Tamás a Heti Válasz című lapnak adott kemény hangú, pörgős interjút szeptember közepén, akkor még nagyon másra számítva.

Stumpf András beszélgetett Gyárfás Tamással a Heti Válasz szeptember 17-én megjelent számában; ebből idézünk most három kérdést és választ. A beszélgetés teljes szövege itt olvasható.

– Talán már az alaphelyzet sem szerencsés. Nincs még egy európai ország, ahol a közszolgálati tévé reggeli műsorát külsős cég szállítja. Tényleg, mit tud Gyárfás Tamás, amit az MTV nem?

– Nem minősítem a gazdámat, a Magyar Televíziót. Annyit tudok, hogy korábban az MTV reggeli műsora 800 milliós veszteséget jelentett. Mi nem kapunk pénzt a műsorkészítésért, a reklámidőt értékesíthetjük. Ha rossz a program, akkor nyilván senki sem hirdet benne. Ha nézett, ha eladható, akkor nyereséges. De lehet akár veszteséges is. Vállaltuk a kockázatot.”

– Az imént mondta, hogy Fidesz-korszak jön.

– Soha semmit sem kaptam ajándékba. Ön is tudja, hogy mindenért meg kell küzdeni. De ha az ember a könnyű eseteket értékelné, akkor mindenki csak az utcalányokat hajtaná.

– Magyarán nem adja fel, hogy szerződése lejárta után is a közszolgálati tévén fusson a műsor?

– Feladni? Ez mit jelent? Ha már Verebes Istvánt korholta: tudja, szerintem az sem árt, ha a riporter egy-egy beszélgetés előtt nemcsak az alanya nevéről, de a karakteréről is tájékozódik.”

A Nap-kelte eltávolításának részleteiről itt olvashat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik