Üzleti tippek

Dübörög a gyógyturizmus Dél-Dunántúlon

Minden várakozást felülmúlt a fürdővendégek száma a dél-dunántúli régióban az év első hét hónapjában, az eredmény a korábbi évek fejlesztéseinek köszönhető.

Nőtt a vendégek száma a dél-dunántúli régióban a gyógy- és termálfürdőkben az év első hét hónapjában, hasonló eredményt más régió nem tudott felmutatni – mondta Sárdi Árpád, a Dél-Dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság (DDRIB) elnöke a Somogy megyei Kardosfán, ahol a régió gyógy- és termálturizmusáról tanácskoztak a szakemberek.

Források a gyógyforrásokra

A DDRIB elnöke kiemelte: az elmúlt öt-hat évben sok európai uniós forrást fordítottak a régióban a fürdők fejlesztésére, a mostani eredmény ennek is köszönhető. Példaként megemlítette az újonnan épült barcsi és szigetvári, valamint a felújított nagyatádi fürdőt, egyúttal jelezte: a jövőben három új fürdővel gazdagodik a régió, Nagybajomban, Siklóson és Orfűn.

A fejlesztések során a komplexitásra törekednek, azaz a fürdők mellé szállodák is épülnek a megfelelő szolgáltatásokkal. Ezek így együtt már biztosítani tudják a gazdaságos működést – tette hozzá.

Minden várakozást felülmúlt

Iharosi István, a Dél-Dunántúl régió valamennyi, azaz 16 gyógy- és termálfürdőjét tömörítő egyesület elnöke, egyúttal a nagyatádi fürdő vezetője kifejtette: az év eleji, csökkenő forgalmat prognosztizáló előrejelzésekkel szemben a Dél-Dunántúlon a vendégforgalom már most meghaladta a kétmilliót, 2-3 százalékos növekedés várható a tavalyi évhez képest.

Elsősorban azoknál a fürdőknél, ahol tudtak fejleszteni – jegyezte meg az egyesület elnöke, aki szerint „minden várakozást felülmúlt a szezon, a válság és a rapszodikus időjárás ellenére”.

Iharosi István fontosnak nevezte, hogy minden fürdőnek legyen egyedi szolgáltatása, ne rivalizáljanak a fürdők, hanem egymást ajánlva és segítve működjenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik