Üzleti tippek

Fejlesztene a Lukoil

admin
admin

2009. 09. 18. 18:58

Az orosz olajipari vállalat, az OAO LUKOIL Holdings 3,6 milliárd dolláros befektetést tervez, amellyel egy petrolkémiai üzemet hozna létre Bugyonnovszkban - közölte a társaság pénteken. A LUKOIL és a sztavropoli terület kormánya már aláírták az új üzemről szóló együttműködési megállapodást.

A LUKOIL közleménye szerint a nyersanyagokat a Kaszpi-tengeri területekről szállítanák az üzembe, amelyet – a tervek szerint – 2015-2016 körül indítanának be.

A LUKOIL, a második számú orosz olajtermelő – a magán olajtársaságok közül a legnagyobb – az első félévben napi 1,98 millió hordó kőolajat termelt, 4 százalékkal többet a tavalyi első fél évinél.

A LUKOIL teljes szénhidrogén-termelése az időszakban 2 százalékkal, napi 2,22 millió hordó olajegyenértékre bővült.
A féléves olajtermelés tonnában 48,63 millió volt. A termelést elsősorban a sarkvidéken lévő egyik olajmező kiaknázásának növelése révén bővítette a LUKOIL.

A cég olajfeldolgozása 10,4 százalékkal 29,97 millió tonnára emelkedett az idei első hat hónapban. Az oroszországi olajfeldolgozás 0,3 százalékkal nőtt éves szinten, az országhatáron túli 51,2 százalékkal.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.