Üzleti tippek

Eladták a Bem mozit

A héten aláírták a Bem mozi eladásáról szóló szerződést, azt egyelőre nem lehet tudni, kié lett az eddig a Budapest Film tulajdonában lévő filmszínház.

A Budapest Film a héten kötött szerződést a nyertes pályázóval, aki nem járult hozzá, hogy nyilvánosságra hozzák a nevét, vagy azt, hogy milyen elképzelésekkel kívánja hasznosítani az épületet – mondta Port Ferenc, a Budapest Film Zrt. igazgatója az MTI-nek. A szerződést jóváhagyásra továbbítottak a Fővárosi Önkormányzat Gazdasági Bizottságához. Azt, hogy a szerződés hatálybalépését követően meddig üzemelhet a jelenleg Bem Filmturkáló néven üzemelő mozi, az új tulajdonos dönti el. Az Európa és a Hunnia nem kellett senkinek, az épületekre szeptember 29-től adható be újra pályázat.

A három artmozira nyáron írt ki pályázatot a Budapest Film, mivel a mozik veszteségesek voltak, bérlőik adósságot halmoztak fel. Az eladásukból befolyt összeget pedig a Művész mozi felújítására szánják. A Bem mozit június 30-ig üzemeltető Új Budapest Filmstúdió és a Budapest Film Zrt. között viszont viták támadtak, és több művész és közéleti személyiség is csatlakozott az eladás ellen tiltakozókhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik