Üzleti tippek

Balhé a Sláger és a Danubius között

A Danubius Rádióhoz szerződött át a Sláger Rádió kereskedelmi igazgatóját. A Sláger szerint viszont Turi Árpád a munkaszerződése alapján nem igazolhatott volna a konkurenshez.

Ma jelentették be, hogy a Danubius Rádiónak új kereskedelmi vezérigazgató-helyettese van Turi Árpád személyében, aki eddig a Sláger kereskedelmi igazgatója volt. A Danubiusnak a korábbi kereskedelmi igazgató, Láng Zoltán nyári távozása miatt volt szüksége új szakemberre.
A rádió vezérigazgatója Földes Ádám jól ismeri Turit, hiszen a Slágernél együtt dolgoztak tavaly nyárig. Miután Földes a Sláger anyacégének bolgár rádiójához ment dolgozni, Turi lett a rádió kereskedelmi igazgatója.

A Sláger Rádió azonban ma közleményt adott ki, amelyben az szerepel, hogy Turi Árpád a munkaszerződésének az úgynevezett versenysemlegességi kitétele miatt a távozásától – augusztus 8. – számított hat hónapon keresztül nem vállalhat munkát konkurens rádiónál. Egészen pontosan a megfogalmazás ez: „nem létesíthet a betöltött munkakörével megegyező vagy ahhoz hasonló munkavégzésre irányuló jogviszonyt”.

Nyilván a Danubius ezért nem egyszerűen kereskedelmi igazgatónak igazolta le Turit, hanem egy új pozíciót – kereskedelmi vezérigazgató-helyettes – hoztak létre.
A Sláger mindenesetre jogi lépéseket tesz Turival szemben, a rádió „valamennyi jogos követelésének érvényesítése érdekében”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik