Üzleti tippek

Teszári vezeti a magyar Digi Tv-t

Vezetőváltás volt a piacvezető műholdas szolgáltatónál, a Digi Kft.-nél. Sárai Endrétől az erdélyi milliárdos, Teszári Zoltán vette át a Digi Tv-t, a DigiKábelt és a DigiSportot működtető cég irányítását.

A Marketing & Média információi szerint egy hónappal ezelőtt vezetőváltás történt a Digi Kft.-nél. A céget az indulása óta vezető Sárai Endre helyett, a Digi-tulajdonos romániai RCS&RDS S.A. első embere, Teszári Zoltán lett a magyarországi Digi-érdekeltségek vezetője.

A Ziarul Financiar című román lap nyár elejei felmérése szerint 550-600 millió eurósra becsült vagyonával Teszári Zoltán Románia negyedik leggazdagabb embere. A többségi tulajdonában lévő RCS & RDS távközlési vállalat Románián kívül hat kelet-közép-európai országban van jelen.

A magyar piacra 2000-ben toppant be Teszári, amikor kábeltelevíziós hálózatokat vásárolt fel és ezeket EMKTV néven egyesítette. Sárai Endre már ekkortól kezdve a cég ügyvezetőjeként dolgozott. Az EMKTV igazi nagy dobása a műholdas Digi Tv 2006-os elindítása volt, amely jelenleg több mint 400 ezer előfizetővel rendelkezik. Az azóta a Digi Kft. nevet felvett cégnek ezen kívül közel 200 ezer kábeltelevíziós előfizetője van és nyár elején – Románia után – hazánkban is elindították a DigiSport csatornát.

Lapunknak május végén adott interjújában Sárai Endre eddigi legfőbb kudarcaként azt említette, hogy nem sikerült negyedik mobilszolgáltatóként bejutniuk a magyar piacra, miután váratlanul lefújták a tendert. A Marketing & Média úgy értesült, hogy Sárai Endrének más megbízatást ajánlottak a cégen belül. (A történtek kapcsán próbáltuk elérni a Digi Kft. leköszönt ügyvezetőjét, de nem vette fel a telefonját).

A nagyváradon élő 39 éves Teszári, „rejtőzködő milliárdosként” ismert, konzekvensen kerül mindenféle közszereplést. Ugyanakkor azt tudni lehetett, hogy eddig is komolyan rajta tartotta a szemét a magyarországi érdekeltségén, emiatt olykor több napot is Budapesten töltött. A vezetőváltás már csak azért is meglepő, mert az RDS & RCS-csoportnál nagyon ritkán vannak változások a menedzsmentben. Igaz ez fordítva is: a csoport felsővezetői már-már legendásan lojálisak Teszárihoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik