Üzleti tippek

Beleerősített a Mol

A Mol Nyrt. 63,7 milliárd forint nettó eredményt ért el az első félévben, szemben az egy évvel korábbi 179,7 milliárd forinttal, miközben a második negyedévben 56 százalékkal, 178,5 milliárd forintra növelte profitját a bázishoz képest - tette közzé a társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az elemzők a Portfolio kimutatása szerint a második negyedévre 42 milliárd forinttal kisebb nettó eredményt vártak.
A konszolidált, nem auditált, a nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) alapján készült eredménykimutatás szerint a cég nettó bevétele az első félévben 22 százalékkal, 1.331,1 milliárd forintra csökkent, míg a második negyedévben 24 százalékkal, 698,6 milliárd forintra mérséklődött az egy évvel korábbihoz képest.

A közlemény idézi Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgatót, aki szerint az első félévben a Mol a hatékonyság növelésének köszönhetően stabil működési eredménnyel zárt a továbbra is nehéz külső környezet ellenére. A társaság stratégiai szempontból a második negyedévben két olyan jelentős lépést tett, amelyek nemcsak megerősítették pozícióját Horvátországban (INA) és a Közel-Keleten (Pearl Petroleum Company), de hosszú távú növekedési potenciált adnak a csoport számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik