Üzleti tippek

Leépítés a TV2-nél

Egyszerűsíti szervezeti struktúráját a TV2-t működtető társaság, kilencről ötre csökkenti az igazgatóságok számát; szerdai közleményük szerint távozik posztjáról a kereskedelmi csatorna programigazgatója is.

Az átalakítás pilléreiként a struktúra leegyszerűsítését, a rugalmasabb működést és a költséghatékonyságot említik, jelezve, hogy a párhuzamos, illetve kiegészítő feladatokat és munkaköröket összevonják.

Az eddigieknél összehangoltabban dolgoznak ezentúl az interaktív és a TV2 műsorfejlesztésért felelős kreatív producerek. A programigazgatóság élére – a posztról bő másfél esztendő után távozó Gyöngyössy Bence helyére – Kiss Péter kerül, aki a két szervezet közötti kreatív együttműködést koordinálja és irányítja. A közlemény szerint távozik posztjáról a saját gyártású műsorok osztályát vezető Árpa Attila is.

“Tavaly novemberben Magyarországon az elsők között hoztunk meg olyan szervezeti döntéseket, melyek egy válság generálta új típusú üzleti környezethez való alkalmazkodás első lépései voltak. Akkor még csak a gazdasági válság jeleit láttuk, ma már a körvonalait is. Ezért ismét elébe megyünk a jövő kihívásainak és az alkalmazkodás újabb lépéseit tesszük meg” – idézi a közlemény Várdy Zoltánt.

A TV2 cégcsoport vezérigazgatójának megfogalmazása szerint működésük “stabil és profitábilis, és egyre nagyobb szerepet játszik a ProSiebenSat1 Media regionális terveiben. Ezekre az intézkedésekre azért van szükség, mert 2010-től még strukturáltabb és eredményorientáltabb gondolkodás kell ahhoz, hogy egy nehéz gazdásági környezet ellenére ezeket az eredményeket megőrizzük.”

A tavaly november közepén bejelentett racionalizálás során a társaság átszervezte a hírműsorait gyártó részleget, és 35 munkatársától vált meg akkor 538 fős gárdájából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik