Üzleti tippek

Összeomlott a DigiSport.hu

A sportcsatorna honlapjának élő közvetítése az első komolyabb terhelésre megadta magát.

Ahogy a Marketing & Média elsőként beszámolt róla, keddtől a DigiSport internetes oldalán ingyen elérhetővé váltak a csatorna közvetítései. Az első komolyabb erőpróbát a szerda esti Levszki Szófia – DVSC Bajnokok Ligája-selejtező jelentette az internetes közvetítés számára. A szurkolók rohamától az online adás, – majd maga a honlap is – már a meccs kezdete előtti percekben megbénult. Nagyjából egy óra múlva lehetett csak ismét elérni a DigiSport honlapját, ahol szakadozva és bő 20 perces késéssel, de újra követhető volt a meccs.

A csatornánál kalkulálhattak volna azzal, hogy szerdán extrém terhelésnek lesz kitéve az ingyenes közvetítést kínáló honlapjuk, hiszen a televízió egyelőre csak a Digi Tv és a DigiKábel előfizetői számára érhető el. Azaz a televízióval rendelkező nagyjából 3,6 millió háztartásból csak 600 ezerben tudják nézni a televízió adását. Ez a tévés háztartások 16,5 százalékát jelenti.

A július végén indult DigiSport közvetítheti a Bundesliga, az Európa Liga és a Bajnokok Ligája egyes mérkőzéseit. Meg nem erősített hírek szerint pedig a közeljövőben elindulhat a DigiSport 2 is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik