Üzleti tippek

Lengyelországból is kivonulhat az Electro World

Lengyel lapértesülések szerint veszteségei miatt kivonulhat Lengyelországból is az Electro World. Az elektronikai termékeket árusító kiskereskedelmi hálózat május végén vált meg magyarországi áruházaitól.

A Puls Biznesu gazdasági napilap hétfői beszámolója szerint a lengyel Mix Electronics venné meg az üzlethálózatot. Az Elctro World cáfolta az eladás hírét, a laphoz eljuttatott közlemény szerint az üzletek a DSG International csoport tulajdonában maradnak, mindamellett alaposan elemzik a lengyelországi piaci helyzetet.

A DSG International közép-kelet-európai tevékenysége veszteséges, ezért vált meg magyarországi érdekeltségétől is. A csoportnak Lengyelországban nyolc áruháza van, elemzők szerint ha a jelenlegi tulajdonos eladná a hálózatot, minimális összeget kapna érte.

Magyarországon is jelképes összegért, 1 euróért adta el a DSG International az EW Electro Retail Ltd-nek az Electro World-hálózatot. Akkor az Európa második legnagyobb elektronikai kiskereskedelmi hálózatát üzemeltető DSG-nél azt közölték, hogy 16 csehországi, illetve 3 szlovákiai üzletüket megtartják, a nyolc lengyelországi üzlet helyzetét még tovább elemzik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik