Üzleti tippek

Többet bukott a Bors, mint a Népszabadság

A második negyedévben hétezer vásárlót elvesztett a Blikk is, az országos napilapok közül egyedül a Nemzeti Sport tudta növelni az eladásait.

A Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (Matesz) legfrissebb, második negyedéves adatai szerint a Népszabadságból átlagosan 92 268 példányt értékesítettek. Ez 4,5 százalékkal, azaz több mint négyezer példánnyal kevesebb az első negyedéves eladásoknál.
Rendhagyó módon azonban most nem a Népszabadság eladásai estek a legnagyobb mértékben. A sokáig az országos napilapok piacán szinte egyedüliként növekedni tudó Bors eladásai öt százalékkal, egészen pontosan 4605 példánnyal csökkentek, így most 86 790 fogyott a bulvárlapból.

Arányaiban a Népszava értékesített példányszáma csökkent a legnagyobb mértékben – 5,5 százalékkal – a baloldali kötődésű napilapból most kevesebb mint 20 ezret tudtak csak eladni.
Darabszám szerint a Blikké a legnagyobb esés, a piacvezető bulvárnapilapból több mint hétezerrel fogyott kevesebb, ez 3,3 százalékos csökkenést és 206 ezres példányszámot jelent. Két százalékkal csökkentek a jobboldali Magyar Nemzet eladásai is, a napilapból most átlagosan 52 ezer darabot adtak el.

Egyedül a Nemzeti Sport tudott növekedést felmutatni az első negyedévhez képest. A Matesz adatai alapján a sportnapilap 70 ezres értékesített példányszáma közel kétezerrel több, mint amennyi az idei év elején volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik