Üzleti tippek

Élet a Barátok közt után

A múlt héten a forróság és az RTL Klub szappanoperájának hiánya sem forgatta fel a két nagy kereskedelmi csatorna közötti erőviszonyokat.

Az elmúlt héten, főműsoridőben és a 18-49 évesek körében az RTL Klub 25,1 százalékos közönségarányt ért el, ezzel őrzi vezető helyét, a 22,7 százalékot teljesítő Tv2 előtt. Egy évvel ezelőtt, ugyanezen a héten, a Tv2 még meg tudta előzni fő riválisát. Akkor a Tv2 27,3 százalékára, az RTL Klub 26,1 százalékos közönségaránnyal tudott csak válaszolni.
A múlt héten menetrend szerint nyári szünetre küldött Barátok közt kiesése tehát nem okozott gondot az RTL Klub számára. A napi szappanopera műsoridejében a Vacsoracsata ismétlései 24-28 százalék közötti közönségarányt értek el. A Tv2-n ebben az idősávban adott, Az elveszett ereklyék fosztogatóinak pedig csak 21-24 százalékra futotta.

Bukott a Chuck
A hét napjainak főműsoridős bontása szerint a Tv2 kedden és szerdán tudta megverni az RTL-t. Ezeken a napokon az esti sorozatok voltak az RTL Klub gyenge pontjai. A korábban 30,2 százalékos share-rel indult Chuck című sorozat a legutóbbi héten már csak 15,3 százalékra volt képes. Az utána következő Minden lében négy kanál 23,1 százalékról három hét alatt 12,2 százalékra küzdötte le magát. Szerdán a Hazudj, ha tudsz 21,1 százalékos és a Döglött akták 14 százalékos közönségaránya volt kevés a Tv2 által ebben a sávban elért 25-28 százalék körüli share-hez képest.
A Tv2 leggyengébb napja már jó ideje a péntek. Itt bukott meg pár hete a 90210, majd az Álomgyári feleség című sorozat is. Helyette most a Crusoe dupla részeivel próbálkoznak, ám a kalandfilmsorozat közönségaránya rendre 20 százalék alatt marad. Ugyanebben a sávban az RTL-en látható Dr. Csont 30 százalék körüli közönségarányt szokott elérni.

Trója és vacsora
Az elmúlt hét legnézettebb műsora – a 18-49 évesek körében – az RTL Klubon vasárnap este kilenc előtt adott hírösszefoglaló volt, amire a kereskedelmileg fontos célcsoportból 512 ezren voltak kíváncsiak. 503 ezren nézték az RTL-en a Trója című filmet, s nem sokkal kevesebben, 495 ezren a szerda esti Doktor House-t.
A teljes lakosság körében máshogy néz ki a műsorok toplistája, legtöbben – 1,15 milliónyian – a péntek esti Vacsoracsatát kísérték figyelemmel, de ebben a korosztályban a főzős műsornak a hét többi napján sugárzott részei is jól szerepeltek. A Tv2 legnézettebb programja a szombaton sugárzott Beverly Hills-i zsaru volt, ami 988 ezer nézőt ért el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik