Üzleti tippek

Angol hírcsatornát indít a kínai hírügynökség

Angol nyelvű televíziós hírcsatornát indít az Új Kína hivatalos hírügynökség, hogy "kínai szemszögből, pártatlanul és tárgyilagosan" számoljanak be a világot érdeklő eseményekről. A próbaadás már megkezdődött.

Az elsősorban külföldi fogyasztóknak készülő tudósításokat Kína-szerte és a világ több mint 110 országában a hírügynökség tudósítói állítják össze. Az Új Kína reményei szerint az angol nyelvű csatornát a nemzetközi mértékeknek és a külföldi közönség elvárásainak megfelelő szinten lesznek képesek üzemeltetni – mondta Li Cung-csün (Li Congjun), az Új Kína hírügynökség igazgatója.

A tévétársaságoknak küldött riportokat weboldalakra és mobiltelefonra optimalizálva is elkészítik. Az igazgató kiemelte: fontos, hogy az Új Kína hírügynökség együtt tudjon működni a befolyásos nyugati hírügynökségekkel, és a nemzetközi hírcsatornák meghatározó résztvevőjévé válhasson.

A hét közepén kezdődött kísérleti adást Kínából műholdról, külföldről az interneten keresztül lehet megtekinteni. A szolgáltatás hivatalosan december 31-én indul, addig elsősorban a legfontosabb helyi és a nemzetközi eseményekre, a rendkívüli hírekre, a gazdasági, társadalmi és kulturális témákra összpontosítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik