Üzleti tippek

Globus húskonzervként árulják majd a Hamét

Eladták a Globus márkanevet a cseh Haménak, a brandet a cég a húskonzervek esetében használhatja.

A cseh Hamé július közepétől jogosult a Globus márkájú húsalapú konzervtermékek gyártására és forgalmazására – közölte a Globus szerdán.A Globus közleménye szerint úgy döntöttek, hogy a húsalapú konzervtermékeinél egy pályázat során átadják a Globus márkanevet a hozzájuk tartozó receptúrákkal együtt. A pályázat nyertese a cseh Hamé lett.

A Globus a korábbi összforgalmának 20 százalékát kitevő húsalapú konzervtermékek gyártásának befejezése után döntött úgy, hogy hét céget, köztük a legnagyobb magyar gyártókat hívja meg arra a pályázatra, amelyen az ezen termékeire vonatkozó márkajogokat értékesíti.

A Hamé a legnagyobb cseh élelmiszeripari csoport. A holding fő része a Hamé részvénytársaság, amely 1992-ben a Biofruct Babice állami vállalat privatizációjából jött létre. A Hamé tavaly az izlandi Nordic Partners csoport tulajdonába került.

A Hamé tavaly rekord forgalmat bonyolított, több mint 5 milliárd euró értékben. Külföldön Magyarországon kívül Romániában, Oroszországban, Lengyelországban, Ukrajnában és Szlovákiában is van leányvállalata. Termékeit több mint harminc országba exportálja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik