Üzleti tippek

Ősszel indulhat a Vasárnapi Népszabadság

Kora ősszel indulhat a Népszabadság vasárnapi kiadása. Eközben a napilaptól a többségi részesedéssel rendelkező Ringier költséghatékonyabb működést kíván.

Mind a koncepciót, mind a layoutot, mind a lap nevét tesztelik – mondta, hozzátéve: amennyiben “ezek a piaci visszaigazolások megerősítenek minket, akkor kora ősszel szeretnénk a piacra lépni”. Az első médiaértesülések 2006-ban jelentek meg arról, hogy a Népszabadság – a hazai politikai napilapok közül elsőként – vasárnapi kiadást indítana.

Kovács Tibor tavaly szeptember elején az MTI-nek azt mondta, nem a hétfőtől szombatig megjelenő újság “hetedik száma”, hanem önállú profilú lap lesz a vasárnapi Népszabadság. Január elsejével lépett be a kiadóhoz a vasárnapi Népszabadság élére kiválasztott Martin József Péter, aki ezt megelőzően öt éven át a Figyelő főszerkesztője volt.

A Népszabadságban kétharmados részesedéssel rendelkező svájci Ringier csoport vezérigazgatója, Christoph Unger elmondta, elég potenciált látnak az erősödéshez a lapban mind növekedési és költséghatékonysági oldalon. De hozzátette, a piacvezető napilap költségeit csökkenteni kell, mert „a részvényesek egyike sem akarj, tudja viselni” a veszteséget.

A vezérigazgató arról is beszámolt, hogy sok kis kiadó jelentkezik, együttműködést ajánlva nyomtatott vagy éppen online termékekben, ez pedig befektetési lehetőségeket jelent. Az MTI konkrét lehetőségekkel kapcsolatos kérdését elhárítva lehetségesnek nevezte, hogy új orgánumokba vásárolják be magukat, vagy egyedüli tulajdonossá váljanak most másokkal közösen működtetett médiumokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik