Üzleti tippek

Nincs alelnöke a Duna Televíziónak

Nincs hivatalban lévő alelnöke a Duna Televíziónak, miután az elnök - aki kedden még hosszabb távra vetítette előre ezt a lépést - ugyanaznap főigazgatóvá nevezte ki addigi gazdasági alelnökét - derült ki Cselényi László előző napi dátummal ellátott, az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményéből.

Szekeres László jelenleg „tulajdonképpen alelnöki hatáskörrel felruházott gazdasági igazgató, aki (távollétem, akadályoztatásom esetén) alkalmi meghatalmazással ugyanúgy képviselhet, mint az eddigi esetekben” – írta Cselényi László elnök.

A Duna Televízió elnöke kedden még arról beszélt az MTI-nek: három alelnöke közül kettőt – az innovációért felelős Pomezanski Györgyöt és a kulturális terület gazdáját, Pörös Gézát – felmentette; előbbi közös megegyezéssel távozik a társaságtól, utóbbi művészeti igazgatóként folytatja működését a közszolgálati médiumnál. Távlati elképzeléseiben egyetlen – kulturális – alelnöki poszt szerepel, így Szekeres László azonos jogkörökkel, de hosszabb távon várhatóan gazdasági főigazgatói besorolásban dolgozhat tovább.

Keddi közlése szerint már megállapodott leendő kulturális alelnökével, a korábban a párizsi magyar intézetben dolgozó, jelenleg a budapesti Magyar-Francia Ifjúsági Alapítvány igazgatójaként tevékenykedő A. Szabó Magdával, aki heteken belül elfoglalja hivatalát. Olyan földrajzi és kulturális területek felé nyitás ezzel a cél, amelyeket eddig kevésbé tolt előtérbe a Duna Televízió; ő a mostani tájékoztatás szerint május 14-én lép hivatalba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik