Üzleti tippek

Az időhiány az újságok versenytársa

A papíralapú újság igazi versenytársa nem a televízió, a rádió, vagy az online újság, hanem az, hogy az olvasóknak egyre kevesebb az idejük; állítja Juan Antonio Giner, az Innovation International Media Consulting Group alapító elnöke.

A szakértő csütörtökön tartott a témában előadást Budapesten. Az időhiány miatt olyan újságra van szükség, amely nagyon sok információt ad, de tömörített formában – mondta Juan Antonio Giner Az újságok jövője és a jövő újságai címmel tartott előadásában.

A világ 24 újságjával dolgozó cég vezetője szerint az emberek a hosszú írásokat tartalmazó újsággal szemben több időt fordítnak egy rövidebb, jól megszerkesztett cikkeket közreadó lapra. “A sikeres újságnak nem az a titka, hogy mennyi oldalt nyomtatunk ki, hanem, hogy az elolvasott tartalomból mennyi marad meg az olvasó fejében” – fogalmazott Juan Antonio Giner hozzátéve, hogy az emberek átlagosan az újság tartalmának tíz százalékát olvassák el.

A cégvezető, aki – mint mondta – optimistán tekint az újságok jövőjére – arról is beszélt: a tartalmat illetően is változásokra van szükség, igazodni kell az emberek érdeklődéséhez. Példaként említette, hogy a könyvek és zenei kiadványok mellett – figyelembe véve a fogyasztást – a videojátékokról is kellene írni a lapokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik