Üzleti tippek

Vértes: többszörös W alakú válságra számíthatunk

A kisebb emelkedések közül valószínűleg majd csak a sokadik vezet ki végleg a válságból – mondta el Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója a múlt héten Győrött megrendezett konferencián.

„Van kiút a gazdasági válságból?!” – címmel rendezett konferenciát Győrött a Pannon-Work. Az érdeklődőknek vállalkozásokat segítő programokról, EU-s támogatásokról, válságkezelési eszközökről, pénzpiaci lehetőségekről nyújtottak tájékoztatást a szervezők.

Vértes András szerint az eddigi válságokból is kilábalt a világ, most is az a legfontosabb, hogy a megoldásokra összpontosítsunk.

A szakember szerint a mostani krízis többszörös W alakot formáz: több kisebb átmeneti javulás után, csak a sokadik vezet majd ki végleg a válságból. Vértes fő feladatként a bankrendszer és az ország stabilitását, megfelelő válságkezelési lépésekkel a recesszió mérséklését jelölte meg. A forint árfolyamának hullámzásáról megjegyezte, hogy például az angol font is jelentősen gyengült, és még mindig nem stabil. Szerinte hazánk 2011 és 2013 között csatlakozhat az eurózónához – olvashatjuk a Pannon Work közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik