Üzleti tippek

Alaposan átalakult a legnagyobb cégek listája

Az Exxon Mobil olajtársaság megelőzte a Wal-Mart kereskedelmi láncot a legnagyobb forgalmat lebonyolító amerikai vállalatok 500-as listájának az élén - olvasható a Fortune magazinban.

A válság által alaposan átrendezett lista vezetője, az Exxon tavalyi forgalma 19 százalékkal 442,85 milliárd dollárra (339 milliárd euró) növekedett. A konszern 45,2 milliárd dollárral egyben a legnagyobb nyereségre tett szert a konszernek között.

A Fortune magazin a nagy amerikai részvénytársaságok történelme legrosszabb évének nevezte a múlt évet. Az 500-as listáról 83 vállalat került ki, köztük a Lehman Brothers, a Washington Mutual és a Wachovia. 232 helyezéssel csúszott hátrább az AIG biztosítótársaság, amely a megelőző évben még a 12. helyen állt.

A Wal-Mart (405,6 milliárd dolláros forgalom) után a harmadik helyre a Chevron olajkonszern került 263,16 milliárd dolláros forgalommal). A listavezetőket sorrendben a ConocoPhillips, a General Electric, a General Motors, a Ford, az AT&T, a Hewlett-Packard és a Valero Energy követi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik