Üzleti tippek

Kötelező lesz magyar zenét sugározni

Legalább 35 százalékban magyar zenét kell vállalniuk azoknak, akik versenybe szállnak a Sláger és a Danubius Rádió által most használt frekvenciáért - közölte a kezdeményező, Tirts Tamás kereszténydemokrata delegált a médiahatóság csütörtöki ülése után.

“A pályázat több tartalmi kérdésében is körvonalazódik a konszenzus” – mondta, itt említve, hogy az indulóktól naponta négyszer öt perc kulturális és civil tematikával foglalkozó műsort várnának el, valamint egyetértettek abban, hogy legyen szempont a versenybe szállók szakmai tapasztalata, függetlenül attól, hogy bel- vagy külföldön szerezték azt.

Tirts Tamás hozzátette: a munkát a jövő héten folytatják.
Egyetlen témával, a két országos kereskedelmi rádió frekvenciájának megpályáztatásával kapcsolatos kérdésekkel foglalkozott csütörtökön a médiahatóság. Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) február 11-én döntött úgy, hogy megkezdi a két országos kereskedelmi rádió által használt frekvenciakészlet pályáztatásának előkészítését. Ennek első lépése, hogy – a hírközlésért felelős miniszter útján – az Nemzeti Hírközlési Hatósághoz fordultak, a két hullámsávtartomány műszaki paramétereinek áttekintését kérve.

A két adó második műsorszolgáltatási jogosultsága novemberben jár le. A hatályos médiatörvény egyetlen koncesszióhosszabbítást tesz lehetővé, valamint előírja, hogy a koncesszió lejárta előtt 12 hónappal meg kell pályáztatni a jogosultságot. Ezt tavaly november közepén meg kellett volna tennie a testületnek, de a múlt év utolsó napján lejárt frekvenciamoratórium miatt erre csak most lenne mód.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik