Üzleti tippek

Arab olajsejk mentheti meg az Opelt

admin
admin

2009. 04. 14. 20:12

Biztos abban az Opel járműgyártó vállalat üzemi tanácsának vezetője, a cég felügyelő tanácsának társelnöke, hogy hamarosan befektetőt talál a vállalat túlélése érdekében, miután az anyavállalat, az amerikai General Motors gyakorlatilag csődbe jutott. Észak-Rajna Vesztfália miniszterelnöke Abu Dhabi arab olajsejkség képviselőivel tárgyal.

A német állam egyelőre nem hajlandó a zsebébe nyúlni az Opel egyedüli megmentőjeként, jóllehet a vállalat 3,3 milliárd eurót szeretne kapni ahhoz, hogy ne kelljen üzemeket bezárnia és munkások további ezreit elbocsátania.

Ugyanakkor a német sajtó értesülése szerint az állam, jelen esetben Észak-Rajna Vesztfália, az Opel fő bázisául szolgáló tartomány keres befektető partnert és ilyenként találkozik miniszterelnöke Abu Dhabi arab olajsejkség magas rangú képviselőivel a héten. Az Opel vezető illetékese a Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) című lapnak azt mondta, hogy a pénzügyi szektoron kívüli befektetők érdeklődnek, de megnevezni nem kívánt egyet sem.

Abu Dhabi egy másik nagy német járműipari konszernben, a Daimlerben már részvényes 9,1 százalékkal, korábban illetékese azt jelezte, hogy egyelőre nem tervez további részesedésszerzést a német járműiparban.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.