Üzleti tippek

Kétszáz embertől válik meg a Google

Mintegy kétszáz alkalmazottjától válik meg a keresőóriás Google. A leépítés a sales- és marketingosztályt érinti, ez a legnagyobb létszámcsökkentés a vállalat megalakulása óta.

A vállalat először január elején jelentett be egy százfős leépítést, amelyet a rádióreklám-értékesítési részleg bezárása miatt további 40 fő távozása követett. A mostani létszámkurtítás a Google történetének legnagyobbja, írja az AdAge. A cég az utóbbi két év során megduplázta alkalmazottai számát, míg 2006 végén mintegy 10 674-en dolgoztak a vállalatnál, addig a tavalyi esztendő végére a szám 22 222-re emelkedett.

„Azoknál a cégeknél, amelyek ilyen iramban növekednek, szinte elképzelhetetlen, hogy minden jól alakuljon” – fogalmazott egy blogbejegyzésben a Google egyik vezetője, Omid Kordestani. „Néhány területen párhuzamos szervezeti egységek jöttek létre, s a döntéshozatali mechanizmus is lassúbbá vált” – tette hozzá a szakember.

Az érintett alkalmazottaknak a Google lehetőséget biztosít arra, hogy cégen belül találjanak más munkát, a távozók végkielégítést kapnak, és létszámleépítési támogatásban részesülnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik