Üzleti tippek

Az ORTT-nél „belefért” Kuncze ciánozása

Nem rendelt el vizsgálatot az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Kuncze Gábornak a Klubrádióban egy hónapja tett kijelentése miatt - közölte Tirts Tamás, a testület KDNP által delegált tagja.

Tirts Tamás szerint ugyanakkor „más földi halandót az elhangzottaknál sokkal kevesebbért is vizsgált volna” a médiahatóság. Ezzel magyarázta, hogy – a Fidesz javaslatára a testületbe került Szalai Annamáriával együtt – támogatták a vizsgálat elrendelését. Hozzátette, a többi jelen lévő tag nem állt a javaslat mellé, így az nem kapott többséget.

Megemlítette: jelenleg is tart ugyanakkor egy vizsgálat, amelynek feladata tisztázni, nem összeférhetetlen-e, hogy a parlamenti képviselő Kuncze Gábor műsorkészítőként tevékenykedik a Klubrádiónál.

Az SZDSZ volt elnökének egy hónapja elhangzott kijelentése után a Fidesz közölte: politikusaik nem nyilatkoznak ebben a médiumban, amíg az bocsánatot nem kér az elhangzottakért, a szabad demokrata politikus pedig műsort vezet ott.

Kuncze Gábor a Klubrádió február 26-i műsorában azt mondta: “(…) nagyon sok embert ismerek, akik összehasonlíthatatlanul jobban élnek, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt, és olyan mély letargiában vannak ettől a rettenetes országtól meg helyzettől, hogy legszívesebben az ember tényleg ciántablettát osztogatna nekik, hogy jussanak már túl a problémájukon. Ami természetesen nem megoldás”.

Másnap a politikus és a Klubrádió is közleményben kért elnézést az elhangzottakért; “vannak félremagyarázható mondatok. Tegnapi mondatom nem csak rossz volt, hanem félremagyarázható is. Elnézést kérek mindazoktól, akik az utólagos félremagyarázás kapcsán találkoztak ezzel a mondattal és felháborodtak” – fogalmazott a képviselő.

Ugyanakkor Arató András, a Klubrádió elnök-vezérigazgatója azzal csatlakozott az elnézést kérő Kuncze Gáborhoz, „függetlenül attól, hogy követeli-e a bocsánatkérést valaki, vagy sem, és függetlenül attól a távolról sem lényegtelen körülménytől, hogy a műsor egészének meghallgatása más következtetésre juttathatja a hallgatót”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik