Üzleti tippek

Hatodszor is kiírnák az MTV-elnöki pályázatot

Ma tárgyal a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége arról, hogy kiírjon-e, s ha igen, milyen feltételekkel újabb pályázatot a közszolgálati televízió elnöki posztjára

Legutóbb március 11-én zárult eredménytelenül a – sorrendben ötödik – procedúra; akárcsak januárban, akkor is a médiavezetési tapasztalatokkal nem rendelkező, ám nagy nemzetközi cégeknél vezető beosztást korábban betöltő Sztaricskai Tamást jelölte szocialista, szabad demokrata és MDF-delegálti voksokkal az elnökség.

A civil delegáltakkal kiegészült nagykuratóriumban azonban ismét nem kapta meg a szükséges kétharmados többséget a személyi javaslat. Mindezzel az MTV egy rekordot már biztosan megdöntött: eddig sosem kellett hatodik futamot kiírni közmédium-elnöki székért. Ha azonban július közepéig sem sikerül betölteni a tisztséget, újabb csúcsot búcsúztathatunk, mégpedig a leghosszabb ügyvezetését.

Horváth Lóránt ugyanis 1998. január 6. és 1999. május 13. között irányította az elnök nélkül álló intézményt, míg Medveczky Balázs 2008 március eleje óta vezeti az intézményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik