Üzleti tippek

Lecserélték az atomerőmű vezérkarát

Felmentették a Paksi Atomerőmű (PA) Zrt. eddigi vezérigazgatóját, Kovács Józsefet a társaság hétfői rendkívüli közgyűlésén, helyére Süli Jánost nevezték ki, aki ezt megelőzően öt éven át üzemviteli igazgatóként dolgozott. Az igazgatóság öt tagját is visszahívták.

A fő tulajdonos előterjesztése nyomán a közgyűlés Kovács Józsefet, Kocsis Istvánt, Faller Dezsőt, Bergsmann Györgyöt és Baráth Csabát visszahívta az igazgatóságból március 23-i hatállyal. Az igazgatóság tagjává választották Süli Jánost, Szuper Józsefet, Löffler Gábort, Harangozó Tamást és Szakács Tibort – mondta el Mittler István kommunikációs főosztályvezető a rendkívüli közgyűlést követően.

A felügyelőbizottságból szintén a főtulajdonos előterjesztésére visszahívták Vitézy Andrást és Rábai Attilát, helyükre Faller Dezsőt és Herke Attilát választották március 24-ével. A közgyűlés felmentette és megszüntette Kovács József vezérigazgató munkaviszonyát. Kovács József 2005. január 12-e óta töltötte be ezt a posztot. Szintén az MVM Zrt. kezdeményezésére Süli Jánost nevezte ki a közgyűlés vezérigazgatóvá.

Süli János villamosmérnök, 1980-ban került a paksi atomerőműbe üzembe helyező mérnökként. Volt osztályvezető, főosztályvezető, műszaki igazgató, az elmúlt öt évben pedig üzemviteli igazgató. Vezérigazgatói megbízása március 24-től határozatlan időre szól.

Süli János az MTI kérdésére elmondta: bízik benne, hogy az atomerőmű bővítését nem befolyásolja Gyurcsány Ferenc miniszterelnök lemondása, és a parlament elvi hozzájárulását adja két blokk építéséhez. A paksi atomerőmű fő célkitűzései közé sorolta a biztonság maximális betartása mellett a lehető legtöbb villamos energia termelését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik