Üzleti tippek

Parlamenti képviselők is vannak a feketelistán

Tizenegy országgyűlési képviselő 14 vállalkozása szerepel azon a "feketelistán", amely az adós cégeket sorolja fel. A politikusok közül egyedül a fideszes Tállai András volt tisztában hátralékaival.

Politikusok vállalkozásai is szerepelnek az adóscégek neveit tartalmazó feketeslista.hu weboldalon – adta hírül a az MR1 Kossuth Rádió Krónika című műsora. A fideszes Horváth István, az MSZP-s Magda Sándor és a független Császár Antal cégeivel szemben végrehajtást kezdeményezett az adóhivatal.

A két hete indult komplex cégnyilvántartó rendszerben 11 képviselő 14 vállalkozása akadt fenn különböző okok miatt, ez 90 százalékban adóvégrehajtást jelent.

A hírműsor által megkérdezett képviselők közül egyedül a fideszes Tállai András volt tisztában hátralékaival: a nevén lévő mindhárom cége ellen folyik, folyt végrehajtás. Az egyik tartozását rendezte, egy másikat vitat, egy néhányszázezres nagyságrendűt pedig ígérete szerint hamarosan befizet.

A végrehajtások mellett egy fideszes képviselő vállalkozása versenyfelügyeleti, egy szocialistáé pedig munkaügyi elmarasztalás miatt került fel a feketelistára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik