Üzleti tippek

Kutatókhoz juthatnak a kis cégek

Összesen 1,6 milliárd forint áll rendelkezésre a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal által meghirdetett "K+F munkaerő megőrzése és fejlesztése" elnevezésű pályázaton.

__##__bal_fn8_cikk_kapcs__#A pályázat célja, hogy a gazdasági válság miatt az ipari közép- és nagyvállalatoktól 2008. szeptember 1. után elbocsátott, magasan kvalifikált szakemberek tudását, tapasztalatát kis- és középvállalkozások vagy költségvetési és nonprofit kutatóhelyek alkalmazzák.

Legalább két éve bejegyzett kkv-k, valamint költségvetési és nonprofit kutatóhelyek pályázhatnak a nagy- és középvállalatoktól elbocsátott kutatók és fejlesztőmérnökök foglalkoztatásának támogatására.

A pályázaton kizárólag olyan új munkaerő felvételére lehet támogatást kapni, akinek a pályázat benyújtásakor nincs munkaviszonya, vagy felmondási idejét tölti, és legalább egy évig közép- vagy nagyvállalat alkalmazásában állt.

A vissza nem térítendő támogatás összege pályázónként minimum 10 millió, maximum 100 millió forint. Az elnyert támogatás minimum 70 százalékát kötelezően az újonnan felvett munkaerővel kapcsolatos személyi kiadásokra kell fordítani, 30 százalékát azonban a pályázatban megfogalmazott kutatási projekt dologi költségeire lehet felhasználni.

További részletekről itt olvashat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik