Üzleti tippek

Kivonul a piacról a prémium kávézólánc

Bezárja budapesti üzleteit a Gloria Jean’s Coffees franchise-rendszerben terjeszkedő ausztrál kávézólánc. A papírpoharas kávézócég három egységet működtetett a fővárosban, tavaly még terjeszkedési terveket fontolgatott.

„Sajnálattal tájékoztatjuk önöket, hogy 2009 márciusának végén bezárjuk három budapesti üzletünket. A gazdasági válság negatív hatásai, valamint a magas és rugalmatlan bérleti díjak következtében az üzletek fenntartását nem tudjuk tovább finanszírozni. A jövőben is figyelemmel kísérjük a piac alakulását abban a reményben, hogy a megfelelő időben új üzleteket nyithatunk” – áll a búcsúszöveg a lánc hazai honlapján.

A prémiumminőségű kávéiról híres Gloria Jean’s első hazai egységét a Hősök terén nyitotta, amelyet két további követett a Mammut I-ben, valamint 2008 szeptemberében a Teréz körúton. Akkor még vérmes reményekről számolt be a Marketing&Média érdeklődésére az üzemeltető Gourmet Product Zrt. ügyvezetője. A terveik között összesen 10-15 kávézó nyitása szerepelt, de hogy mindez megvalósul-e öt éven belül, azt a vezető elsősorban az ország gazdasági helyzetétől, valamint a fogyasztás alakulásától tette függővé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik