Üzleti tippek

Megsegítik az Eyblt és a Flextronicsot

Mintegy 16 millió eurós forgóeszközhöz szükséges hitelre vállalt garanciát a kormány az Eybl Hungária Kft.-nél, a Flextronics pedig mégsem lesz kizárva a munkahelymegtartó pályázatokból - közölte Kiss Péter kancelláriaminiszter.

A Zala megyében, Lentiben és Nagykanizsán is üzemet működtető Eybl átszervezése és újraélesztése kapcsán hétfőn lépett hatályba az a kormányhatározat, amely az újraszervezést végző Inside-Car Kft.-nek biztosít állami garanciavállalást forgóeszköz hiteléhez. A mintegy 900 ember foglalkoztatását szolgáló, csaknem 16 millió eurós, vagyis 4,8 milliárd forintos hitel tőkeösszegére vonatkozóan, valamint kamatainak 80 százalékára nyújt egyedi állami kezességvállalást a kormány, az erről szóló szerződést áprilisban írják alá.

A Flextronics munkahelymegtartó támogatáshoz jutását is segíti majd, hogy a kormány törvénymódosító javaslatot nyújt be arról, hogy a kisebb súlyú munkaügyi szabályszegéseket elkövető cégek ne legyenek kizárva a pályázatokból és a közbeszerzésekből. Így a Flextronics esetében egy korábbi, kétmillió forintos, „adminisztrációs jellegű” hiba miatt kapott munkaügyi bírság a jogszabályváltozásnak köszönhetően már nem lesz akadálya annak, hogy a cég pályázzon – tette hozzá a kancelláriaminiszter.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik