Üzleti tippek

Átalakítja portfólióját a Sanoma

Átalakítja portfólióját a Sanoma Budapest Zrt., a finn médiacsoport magyarországi cége - mondta Szabó György vezérigazgató. A hetven médium kevesebb mint 10 százaléka érintett az ügyben.

„A portfólió módosítása, finomhangolása napirenden van a Sanoma Budapestnél: a termékek fenntartható működésére keresünk optimális megoldásokat. Az átalakítás azokat a kiadványokat érintheti, amelyek nem hoznak robusztus nyereséget, és nem látjuk, hogy ez két-három éven belül változna” – közölte. Ennek alapján a mintegy hetven médium kevesebb mint 10 százaléka lehet bármilyen módon érintett az ügyben – tette hozzá.

Konkrét médiumok említése nélkül Szabó György annyit mondott, már csoportosították, mely orgánumok eladását, kiszervezését tartják elképzelhetőnek, és “nemsokára” megkezdik a tárgyalásokat az érdeklődőkkel. Ebben a kérdésben a Sanoma Budapest “igencsak kreatív” – jegyezte meg, hozzátéve, nem zárkóznak el sem eladástól, sem vegyes vállalat alapításától, sem attól, hogy kiszervezzék a kiadói tevékenységet.

A folyamat azért hosszadalmas, mert a munkahelyek maximális védelme érdekében nagyon alaposan kell eljárnunk – nyilatkozta a vezérigazgató.

(A FigyelőNet kiadója is a Sanoma Budapest Zrt. – a szerk.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik