Üzleti tippek

Megint nem lett MTV-elnök

admin
admin

2009. 03. 11. 14:21

Ismét sikertelenül zárult a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára kiírt pályázat - értesült a szerda délutáni eredményhirdetés után kuratóriumi tagoktól az MTI.

Sztaricskai Tamásra 17-en szavaztak igennel, ugyanennyien nemmel, egy voks pedig érvénytelen volt. A jelöltnek a voksok kétharmadát, jelen esetben 24 szavazatot kellett volna megszereznie, hogy elfoglalhassa a tavaly március óta üres posztot.

“Még korai” – felelte az ülésről távozóban Sztaricskai Tamás az MTI-nek arra a kérdésére, ismét pályázik-e a tisztségre. Medveczky Balázs ügyvezető alelnök – aki tavaly március eleje, Rudi Zoltán mandátumának lejárta óta irányítja az intézményt – úgy nyilatkozott, továbbra is vállalja a feladatot, az elnöki posztért folyó versenybe pedig nem száll be.

“Aki szelet vet, vihart arat” – kommentálta még a tanácskozás idején az ülésterem alatt néhány emelettel várakozó újságíróknak Szabó László, akit a Fidesz delegált a kuratórium elnökségébe.”Ha világossá vált az előző szavazáskor, hogy Sztaricskai Tamás nem bírja a civil kurátorok támogatását, akkor nem kell erőltetni a személyét” – mondta.

Az eddigi négy pályázat közül csak a legutóbbiban sikerült a parlament által választott elnökség kétharmadának szavazatát megszereznie, és ezzel jelöltté válnia valamelyik aspiránsnak. A korábban nagy nemzetközi cégeknél menedzserkedő Sztaricskai Tamás megválasztását azonban a szükséges kétharmad helyett csupán 18-an támogatták a 35 tag közül február 12-én.

A sikertelen választással megdőlt egy negatív rekord, eddig ugyanis ötnél több pályázatot nem kellett egymás után kiírni közmédium-vezetői tisztségre. Négy sikertelen menet után nyerte el posztját Such György, a Magyar Rádió jövő nyárig hivatalban lévő vezetője.

Az eredménytelenséggel a Magyar Televízió által tartott ügyvezetési rekord is megdőlhet; Horváth Lóránt 1998. január 6. és 1999. május 13. között irányította az elnök nélkül álló intézményt, míg Medveczky Balázs 2008 március eleje óta vezeti az intézményt.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.