Üzleti tippek

Főiskolai tévé kapott csatornát a UPC-n

Önálló csatornát kapott az egri Eszterházy Károly Főiskola által működtetett Líceum Televízió a UPC helyi hálózatán. A hat éve működő televíziót főként a főiskola médiaismereteket hallgató diákjainak hozták létre, gyakorlóterepként.

A csatorna március 13-tól heti kétszer két órában jelentkezik magazinműsorral, szerdánként sportprogrammal, plusz egy egyórás közéleti beszélgetéssel – közölte sajtótájékoztatón Tóth Tibor. A köztes időben “képhíreket” közöl a földi sugárzásban is fogható televízió – tette hozzá.

Technikai felszereltségük lehetővé teszi a teljes digitális feldolgozást. A hallgatók munkáját 40 kamera és hírstúdió segíti, illetve oktatóként neves média és filmes szakemberekkel gyarapodott az intézmény.

Ez idáig egy helyi képújság-szolgáltatóval osztoztak egy csatornán, mostantól viszont önálló műsorsávon láthatja a városban és a környékén élő mintegy százezer néző a Líceum TV adásait. Ezen kívül 16 millió forint ráfordításával, a hallás- és látássérültek által is használható médiatárat hoztak létre a főiskola könyvtárában, illetve kialakítottak egy, a többi között a könyvtár, a hallgatói önkormányzat, a tanulmányi osztály, vagy a kulturális programiroda híreit továbbító képernyős információs rendszert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik