Üzleti tippek

Nem éli túl a válságot a GM?

A General Motors amerikai autógyártó vállalat életben maradása kétséges a legfrissebb könyvvizsgálói jelentés szerint - tudósított a pénteki amerikai média a vezető gazdasági hírek között.

Már a Deloitte and Touche könyvvizsgálónak is kétségei vannak azzal kapcsolatban, hogy a GM talpon maradhat – fogalmazott az AHN hírügynökség. A GM közelebb került a csődhöz – írta címoldalán a The Wall Street Journal.

“A cég ismételt működési veszteségei, a részvényesek veszteségei, valamint az, hogy a vállalat képtelen elegendő forrást előteremteni kötelezettségeinek teljesítéséhez és működésének fenntartásához, súlyos kétségeket támaszt, folytatni tudja-e működését” – olvasható a tőzsdefelügyeletnek küldött éves GM-jelentésben, amelynek része a könyvvizsgálói értékelés.

A GM lényegében beismerte, hogy a csőd szélén áll, és csak a további szövetségi segély képes megmenteni a vállalatot, biztosítani az elkezdett átszervezési folyamat sikerét.
A detroiti óriáscég tavaly 30,9 milliárd dollár veszteséget könyvelt el. Jelenleg a 13,4 milliárd dolláros állami hitelből él, és további 30 milliárd dollárért folyamodik.

A pénzügyminisztériumhoz benyújtott drasztikus átszervezési programban az szerepel, hogy a GM 47 ezerrel csökkentené munkahelyei számát és a következő években 14 üzemét zárná be világszerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik