Üzleti tippek

Csányi már látja a spekuláció végét

Tavaly október óta erős spekuláció folyt az OTP Bank részvényeivel szemben, úgy tűnik, most eljött a pillanat, amikor az eladási pozícióba beült spekulánsok már elkezdtek aggódni - kommentálta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója azt, hogy pénteken az OTP papírjai, miután több éves mélypontjukra jutottak, meredeken drágulni kezdtek a Budapesti Értéktőzsdén.

Csányi leszögezte: arra számít, az elkövetkező napokban jelentősen drágulni fognak a bank papírjai. Megerősítette, hogy a mostani árfolyam közelében a bank folytatni fogja a saját részvényei vásárlását, hiszen a hitelintézet könyv szerinti értékének alig harmadán mozognak a bank papírjai, és ez, valamint a bank jövedelemtermelő képessége kiváló befektetéssé teszik az OTP-részvényvásárlást.

Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a bankpapírok erősödéséhez fűződő reményeivel együtt bízik abban is, hogy a közeljövőben megáll a forint folyamatos gyengülése, mert a forint és a régiós valuták értékelése sokkal rosszabb, mint amit a valóság indokol, és ezt szerinte a befektetők is hamarosan felismerik.

Ugyanakkor reményének adott hangot, hogy a gazdasági válságjelek már elegendőek voltak ahhoz, hogy az országgyűlésben a politikai pártok eljussanak arra a meggyőződésre, hogy meg kell tudniuk állapodni egy megfelelő válságkezelő programban. Amennyiben ez nem sikerül, akkor az egyetlen járható út az előre hozott választások mihamarabbi megtartása – mondta az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

Arra a kérdésre, hogy mi értelmét látja előre hozott választásoknak akkor, ha – amint arról az ATV híradása beszámolt – szerinte a Fidesznek nincs gazdasági programja, az OTP elnök-vezérigazgatója leszögezte: ennél ő sokkal óvatosabban nyilatkozott, mindössze annyit mondott, hogy ilyen programot nem ismer. “Az interjúról készült összefoglaló nem azt adta vissza, amit mondtam” – szögezte le Csányi Sándor.

Csányi elmondta: szerinte az országnak olyan válságkezelő programra van szüksége, amely képes határozottan visszafogni az állami kiadásokat, és ezzel egyensúlyba hozni a költségvetést, ugyanakkor megfelelő eszközöket talál a gazdaság élénkítésére, a gazdálkodási feltételek javítására. Szerinte ebből a szempontból előrelépés lenne mind a Bokros Lajos által az Élet és Irodalomban kifejtett elképzelés, miként a Reformszövetség javaslatcsomagja is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik