Üzleti tippek

300 embert rúg ki a CIB

A kedvezőtlen gazdasági folyamatok miatt a CIB-csoport 300 fős létszámcsökkentést hajt végre, ami a teljes csoportszintű létszám 8 százaléka - közölte a pénzintézet csütörtökön.

A CIB közleménye szerint a létszámból a CIB Lízing-csoport vonatkozásában mintegy 60 főt érint a létszámleépítés.

A bank budapesti telephelyei esetében a vezetőség kinyilvánította szándékát a csoportos létszámleépítés végrehajtására. A leépítés lényegesen kevesebb kollégára terjed ki, mint ami korábban megjelent a sajtóban – hangsúlyozza a közlemény.

A sajtóban 360 fős leépítésről beszéltek korábban. A CIB vezetősége annak érdekében, hogy megkönnyítse az érintett munkatársak helyzetét, már előkészítette az úgynevezett gondoskodó elbocsátás elemeit – olvasható a közleményben.

Az elmúlt időszak kedvezőtlen gazdasági folyamatai minden piaci szereplő, így a CIB-csoport számára is új helyzetet teremtettek. Az erre való felkészülés részeként újra kellett gondolni a költségek szerkezetét és a jövőbeni szervezet méretét. Ennek keretében – a bankcsoport hosszú távú, fenntartható fejlődésének megalapozása érdekében – a költségek fokozottabb racionalizálását célzó döntéseket is meg kellett hozni, amelyek a létszám mérséklődését is maguk után vonják – áll a CIB közleményében.

A CIB-csoport adózott eredménye 2008-ban 28,162 milliárd forint volt, a közgyűlés határozata szerint a társaság osztalékot nem fizet, az adózott eredményt az eredménytartalék növekedéseként számolják el.

A CIB Bank és leányvállalatainak a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) alapján összeállított konszolidált mérlege a 2008. üzleti évben 3038,8 milliárd forint mérlegfőösszeget mutat. Az adózás utáni eredmény 28,162 milliárd forint. (2007-ben a CIB Bank és a vele egyesülő Inter-Európa Bank összesen 29,8 milliárd forint adózott eredményt ért el.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik