Üzleti tippek

Tőkét emel az OTP ukrán bankjában

Az OTP Bank ukrán részlege néhány hónapon belül 150 millió dolláros tőkeemelésre készül, mondta a részleg elnöke, Dmitrij Zinkov a Reuters hírügynökségnek.

„Emelni fogjuk a bank tőkéjét. Terv van arra, hogy 50 millió dollárt kapunk anyabankunktól alárendelt kölcsöntőke gyanánt, és tavasszal 100 millió dollárral emeljük az alaptőkét. Amikor mindezt megkapjuk, a tőke elegendő lesz, és megfelel majd minden követelménynek – mondta Zinkov a hírügynökségnek.

Az Ukrajnában működő 180 bank közül az OTP-é nagyságra a hetedik a mérlegfőösszeg alapján. Január elsején az alapító tőkéje 169 millió dollárnak felelt meg. Az ukrán központi bank nemrégiben felmérte az ország első 17 bankházát, és arra a megállapításra jutott, hogy 24 milliárd hrivnya (3,1 milliárd dollár) tőkepótlásra van szükségük.

Az OTP ukrán részlege októberben 100 millió dolláros szindikált kölcsönt vett föl a piacon, ez átsegítette a tavalyi utolsó negyedéven, és ezzel azon kevés ukrán bank között van, amelyeknek eddig nem volt szükségük pénztámogatásra a központi banktól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik