Üzleti tippek

Pókerező sztárvilág

Újfajta, sztárokkal teletűzdelt pókershow-val szeretne nézőket ültetni a képernyő elé a TV2 és a Viasat 3. A sztárvilágot kedvelők inkább az előbbi, a sport iránt érdeklődők az utóbbi műsort nézhetik.

All in! All in! – valószínűleg sokan tudnák a választ arra a kérdésre, kinek a nevéhez köthető e kifejezés hazai elterjedése. Ahogy néhány év alatt az egész ország megtanulta az „Easy ridert”, úgy úszott be a köztudatba Korda György és felesége, Klárika jóvoltából a pókerkörökből származó terminológia. A zenész házaspár szerepe a sportág honi népszerűsítésében vitathatatlan, még akkor is, ha pókeres berkekben Korda Györgyöt nem tartják jó játékosnak és szakkommentátori státusza is megkérdőjelezhető. Mindezek ellenére a Sport Tv pókerműsorai népszerűek, átlagosan több mint 90 ezer nézőt érnek el, a legnépszerűbb adások pedig 150–200 ezer embert vonzottak a képernyők elé. Az adatokat az sem befolyásolta, hogy Korda György felváltva közvetít Klárikával, illetve Para-Kovács Imrével.

Sztárok és profik a pókerasztalnál

tudta-e

A pókersite-ok bevétele a hirdetések mellett az oldalakról letölthető online játékokból származik. A regisztrált játékos partijai után részesül a site, így felhasználónként akár havi 50-60 dollárra is szert tehet az oldal.

A zenész február 20-tól a Sport 1 mellett a TV2 péntek esti pókershow-ját kommentálja majd Nacsa Olivér társaságában, Klárikára pedig a kiesők pátyolgatásának szerepe jut. A kereskedelmi csatorna a késő esti órákban vetíti az előreláthatólag 108 hírességet felvonultató, 21 adásra tervezett műsort, Pokerstars.hu – All in néven. Gyöngyössy Bence, a TV2 programigazgatója szerint a csatorna nem kockáztat sokat, szerte a világban nagyon népszerű a póker bármilyen televíziós adaptációja, készüljön akár civilekkel, akár sztárokkal. Ezért előzetes kutatás sem készült arról, van-e igény rá. Hogy a TV2 nem bukhat nagyot a műsorral, arra a show címében is szereplő névszponzor, a Pokerstars némi garanciát jelent. A pokerstars.com jelenleg a világ legnagyobb, 21 nyelven elérhető pókeroldala, amelynek online asztalainál több mint százezer játékos ül.

A Viasat 3 szintén február végén indítja tízmillió forint díjazású pókershow-ját. A főműsoridőbe tervezett Pókermilliomosban a játék hazai kiválóságait ültetik egy asztalhoz, de bárki jelentkezhet, aki a műsort szponzoráló Unibet.com oldalán regisztrál, és a szerencse mellé szegődik. A hétfordulós versenyből 14 részes szórakoztató show készül. A műsor pikantériája, hogy a gyártó AGB Produkció a TV2 korábbi kreatívigazgatója, Barna György érdekeltségébe tartozik. Az egyik kommentátor, Papp Gergely egykor szintén a kereskedelmi csatorna stábját erősítette, míg a másik műsorvezető Majka lesz.

Az RTL kimarad

Szinte megszokott, hogy a két nagy kereskedelmi csatorna egy időben jelentkezik hasonló tematikájú műsorral, de most ilyesmire nem számíthatunk. „Nem szándékozunk a TV2-höz vagy a Viasat 3-hoz hasonló pókerműsort készíteni” – nyilatkozta Rényi Ádám, az RTL Klub kommunikációs vezetője. Igaz, a csatornán – konkurensével ellentétben – a kedd éjszakai sávban már jó ideje fut a Partypoker.net, amely egy szintén névszponzorált műsor. Információink szerint az RTL Klub meg sem tehetné, hogy pókershow-t készítsen, vagy ha igen, akkor csakis a Partypoker.net site-tal, mivel velük kizárólagos szerződésük van. Az RTL Klub és a SportTv felvételei azonban
már többévesek, ezért a kártyajáték igazi szerelmeseit nem feltétlenül vonzzák a képernyő elé, ők inkább az internetes oldalakat látogatják.

A nemcsak a „hardcore” pókereseket, hanem a laikusokat is megszólító DeluxPoker.hu egyéni látogatóinak száma havonta 110–130 ezer – tudtuk meg Mezősi Tamástól, a site vezetőjétől. Az oldal lesz a Viasat 3-on futó műsor hivatalos médiapartnere. A szakértő azt is elmondta, a legtöbb tévés versenyt online pókertermek szponzorálják világszerte, így nem meglepő, hogy itthon is ilyen konstrukciók jelennek meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik