Üzleti tippek

Készpénzzel is fizethetnek egymásnak a cégek

Az MSZP országgyűlési frakciója törvénymódosítást kezdeményez, hogy megszűnjön az az előírás, amely szerint a vállalatok 250 ezer forint felett csak banki átutalással fizethetnek egymásnak - közölte Szanyi Tibor.

Szanyi Tibor a vállalatok és a bankok egymással szembeni – a világválság hatására bekövetkezett – bizalomvesztésével indokolta ezt a lépést.

Mint mondta, a képviselőcsoport a pénzintézetekkel és a vállalkozásokkal egyeztetve és együttműködve szeretné elérni a készpénzforgalom csökkenését, illetve a feketegazdaság visszaszorítását, ami a tavaly ősszel elfogadott készpénzforgalmi korlátozás célja volt.

Szanyi Tibor megfogalmazása szerint a bizalomvesztés miatt ma a készpénz az egyetlen forgalomképes értékpapír, ezért a jelenlegi korlátozás hátrányosan érinti a vállalatokat, különösen a kis- és középvállalkozásokat.

A pénzintézetektől azt várnák el, hogy végezzék el a terminálok szükséges technikai fejlesztését, és tanúsítsanak önmérsékletet a Nyugat-Európával összehasonlítva magas tranzakciós költségelemek tekintetében.

Szeretnék, ha a vállalatok együttműködnének a feketegazdaság visszaszorításában, és kiszűrnék maguk közül azokat, akik akadályozzák ezt.

A képviselő a szocialista frakció döntését ismertetve Barack Obama amerikai elnök szavait idézte, miszerint a világ megváltozott, nekünk is változnunk kell.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik