Üzleti tippek

Az adórendszerünkkel előznénk le a tátrai tigrist

Gyurcsány Ferenc szerint az átalakított magyar adórendszer kisebb terhet jelent majd a vállalatoknak, mint Szlovákiában.

A GDP-hez mérten a magyar állam 2011-ig egy-két százalékkal csökkenti kiadásait, miközben a munkavállalók 90 százaléka az alacsony személyi jövedelemadó-kulccsal fog adózni – jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

A társasági adó szintje továbbra is a régió legalacsonyabb szintjén marad, miközben a vállalkozások által fizetendő társadalombiztosítási járulék a cseh és szlovák szint alá kerül – mondta a miniszterelnök a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társaságának közgyűlésén.

Hozzátette: a változások nyomán a vállalkozások profitját és bérköltségeit érintő legfontosabb adók és járulékok – a társasági adó, a tb és az szja – együttes mértéke összehasonlítva a cseh, a szlovák és a lengyel szintekkel, a legversenyképesebb lesz.

Gyurcsány Ferenc elmondta: meg kívánnak állapodni a kereskedelmi láncokkal annak érdekében, hogy legalább 80 százalékban magyar eredetű árut kínáljanak, ami összességében jó a magyar termelőknek, a vásárlóknak és a kereskedelmi láncoknak egyaránt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik