Üzleti tippek

A CBA bezárná vasárnap a nagyobb boltokat

A CBA a vasárnapi nyitva tartás korlátozását javasolja, ám a kisebb boltokkal kivételt tenne.

A CBA élelmiszerlánc az üzletek vasárnapi nyitva tartásának korlátozását javasolja, mivel úgy vélik, hogy a jelenlegi gyakorlat szociológiai szempontból is „hatalmas károkat okoz”.

A CBA, csütörtöki közleményében ugyanakkor azt is javasolja – a gazdasági kényszerre hivatkozva -, hogy a mintegy 100 négyzetméternél nem nagyobb üzletméretű kisboltokra a korlátozás ne vonatkozzon.

Hangsúlyozzák: a munkavállalóik családi élete a vasárnapi nyitva tartás miatt szervezhetetlen. Minden családnak biztosítani kell, hogy egy héten legalább egy nap együtt lehessenek – fejtik ki, hozzátéve: az alkalmazottak egészségügyi szempontjából is fontos a vasárnapi nyitva tartás korlátozása.

A CBA franchise rendszerén belül jelentős számú hiper-, szupermarket van, amelyeknek a nyitva tartását korlátozni lehet, ugyanakkor a kisboltok számára a vasárnapi nyitva tartásra a lehetőséget fenn kellene tartani – írják. A CBA élelmiszerlánc vezetése és dolgozói is bíznak a korlátozás mielőbbi bevezetésében, amely – úgy érzik – össztársadalmi érdek – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik