Üzleti tippek

Stúdiótechnika nélkül marad az MTV?

Bizonytalanná vált a digitális stúdiótechnika beszerzése a Magyar Televízióban, mert visszalépett a közbeszerzésen nyertes konzorcium, a többieket viszont korábban kizárták.

Határidőre nem érkezett ajánlat arra a közbeszerzési eljárásra, amelyet a Magyar Televízió HD minőségű televíziós műsorgyártó rendszer beszerzésére írt ki 2007 decemberében. A négy jelentkezőből versenyben maradt konzorcium – a Navigátor Informatika Zrt., a Penna Média Kft. és a Pro-Tech Stúdió Kft. alkotta csoport – arról értesítette az MTV-t, hogy nem áll módjában beadni kötelező érvényű ajánlatot.

A konzorcium a végső ajánlat kidolgozása során azzal szembesült, hogy a gazdasági világválság hazai pénzpiaci következményei, így például a forint árfolyamának gyengülése miatt nem tudja az elvárt módon finanszírozni a technológiai beruházást – indokolták döntésüket.

Az MTV menedzsmentje a kialakult helyzetben megpróbál megoldást találni, hogy a közmédium által bérelt új óbudai gyártóbázis, amelybe a Magyar Televíziónak az év közepére kell beköltözni, hogyan tud elindulni.

A közbeszerzés során kezdetben három ajánlattevő – először a Synergon Informatikai Nyrt., majd az Albacomp Számítástechnikai Zrt. és a Rexfilm Kft.-KÉSZ Zrt.-Somos Video Kft. alkotta konzorcium – nyújtott be, később érvénytelenek minősített megoldási javaslatot. A közbeszerzési törvény értelmében ezeket a jelentkezőket az MTV kizárta az eljárásból. Így maradt egyedülinek a most visszalépett csoport. A tender értéke mintegy hatmilliárd forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik