Üzleti tippek

A pécsi könyvkirály is pályázik a Zsolnayra

Matyi Dezső vállalata, a Pécsi Direkt Kft. és a TECLIMA Magyarország Kft. nyújtotta be ajánlatát a Zsolnay Porcelánmanufaktúra kisebbségi befektetői pályázatára - írta az Új Dunántúli Napló.

A Zsolnay tulajdonosa, az önkormányzati vagyonkezelő Pécs Holding Zrt. azért hirdette meg értékesítésre a nagy múltú gyár 49 százalékos tulajdonrészét, hogy a befektetőtárssal megvalósíthassa modernizációját. Legyen pénze annak elköltöztetésére, ezzel az Európa Kulturális Fővárosa program egyik nagyprojektje, a Zsolnay kulturális negyednek szánt ingatlanok felszabadítására.

Matyi Dezső – könyvkiadó, a pécsi Direkt Kft., az Alexandra Kiadó, az Alexandra könyváruház-hálózat tulajdonosa – elmondása szerint komoly pályázati anyagot nyújtott be, s neki, mint Zsolnay-rajongónak is fontos, hogy ez a márka ugyanolyan fényben ragyogjon, mint amikor a Zsolnay név egyenrangú volt a Tiffanyval.

A másik pályázó, a TECLIMA Magyarország Kft., melyet január 30-án jegyeztek be budapesti székhellyel, ügyvezetője Dékán Erzsébet polgárdi lakos. A kft. tulajdonosa a Málta északkeleti partján, Gzira városában bejegyzett LIMATEC International Holding Ltd.

A Pécs Holding igazgatósága azután hirdet győztest, s terjeszti azt a közgyűlés elé, hogy tárgyalást folytatott a pályázókkal, s pontosította benyújtott anyagaik részleteit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik