Üzleti tippek

Oneworld: 11,3 milliárd dollár nyereség

A Malévot is tagjai közt számláló, oneworld légiszövetség fennállásának első tíz évében 5 milliárd dollár bevételt generált taglégitársaságainak, amelyek összesen 11,3 milliárd dollár nettó nyereséget értek el ebben az időszakban.

Az interline bevételek – amelyek az egyik taglégitársaság járatairól a másikra átszálló utasforgalomból származnak – több mint 16 milliárd dollárt értek el. A szövetségi termékekből származó bevételek pedig 330 százalékkal bővültek az elmúlt egy évtized során, míg a taglégitársaságok teljes bevétele összesen 100 százalékkal nőtt ugyanezen időszak alatt. A szövetség a világ légiközlekedésének 20 százalékát képviseli, tagjai tavaly több mint 850 millió dollár bevételt értek el.

Gerard Arpey, a oneworld elnöke, az American Airlines elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: “a szövetség nagyban hozzájárult ahhoz, hogy taglégitársaságaink úgy tudtak megbirkózni az elmúlt viharos évtized nehézségeivel, hogy a légiszövetségek között a legmagasabb közös profitot könyvelhették el”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik