Üzleti tippek

Miért öregedett sokat Csányi?

Sokat öregedett a gazdasági válság elmúlt hónapjaiban Csányi Sándor, az OTP Bank első embere, aki a Figyelőnek adott izgalmas interjúban a miérteket is elmondja. A lap csütörtöktől vásárolható az újságárusoknál.

Csak a jelenleginél jóval gyengébb forintárfolyam mellett kell félni a devizahitelek tömeges bedőlésétől – mondja a Figyelőnek adott interjúben az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója, aki úgy véli, a jegybanknak a mainál lazább monetáris politikát kellene folytatnia.

A pénzintézet vezetője megosztja az olvasókkal, hogy a világválság hatására miképpen kellett visszavonulót fújni az OTP Bank terjeszkedési stratégiájában, s hogy ma már inkább álomnak tűnik a 2010-re kitűzött 2 milliárd eurós profitcél.

Ami a politikát illeti, Csányi Sándor jól viseli, hogy Gyurcsány Ferenc sokkal ritkábban kéri ki a véleményét, mint Orbán Viktor. Az interjúban természetesen beszél a szerverügyről, és arról, hogy azóta nem állnak szóba egymással Dávid Ibolyával, noha korábban jóban voltak.

A válságról azt tartja, hogy 2011-re vége lehet, miközben úgy látja, valóban abba az irányba haladunk, hogy az unió legszegényebb államává váljunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik