Üzleti tippek

Befagyasztja fizetéseit a Channel 4

Minden munkavállaló fizetését befagyasztja a brit Channel 4 csatorna. A két vezető, Andy Duncan és Kevin Lygo búcsút mondhat 2008-as bónuszainak.

Duncan vezérigazgatói csomagja 2007-ben 1,2 millió font volt, míg a televíziós vezető Lygo 888 ezer fontot tehetett zsebre, tudta meg a Brandrepublic. 2008-as bónuszaikról – amely fizetésük mintegy 30 százalékát teszi ki – mindkét vezető lemondott.

A csatorna azok után jelentette be a fizetések befagyasztását, hogy egy, a hétvégén napvilágot látott hír szerint 91 alkalmazott fizetése meghaladja a 100 ezer fontot. „Fizetéseinket a versenytársakhoz mérjük, olyan összeget kínálunk, hogy a legjobb munkatársakat tudjuk megszerezni” – kommentálta az összeget a csatorna.

Mint ismert a Channel 4 pénzügyi gondokkal küzd, a 2012-es digitális átállásra ennek összege eléri a 150 millió fontot. A bajokat enyhítendő megoldásként felmerült, hogy vonják össze a Channel 4 és a BBC Worldwide bizonyos részlegeit, s utóbbi eszközállományát használhatná a csatorna. De tárgyalásokat folytattak a Five csatornát tulajdonló RTL-lel is, egy esetleges összeolvadásról. Az ötlettől a német tulajdonosok nem zárkóztak el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik