Üzleti tippek

Kártalaníthatják az áram nélkül maradottakat

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) a jövő héten tárgyalást kezdeményez az E.ON Áramszolgáltató Zrt.-vel, hogy megbeszéljék a fogyasztók kártalanítását, illetve a kötbér elszámolását a nyugat-dunántúli áramkimaradások miatt - mondta Baranovszky György, a FEOSZ ügyvezető igazgatója.

A szövetség közleménye szerint nem a fogyasztónak kell viselnie annak a következményét, ha a szolgáltató nincs felkészülve januárban a hóesés által okozott nehézségekre.

A civil fogyasztóvédelmi szervezet arra hívja fel a figyelmet, ha az áramszolgáltatás nem felel meg a szerződésben vállalt követelményeknek, akkor a szolgáltató helytállással tartozik. Ennek jogkövetkezménye pedig fogyasztónként 5 ezer forint kötbérfizetés a kártérítési kötelezettség mellett.

A civil fogyasztóvédelmi szervezet álláspontja szerint az E.ON Áramszolgáltató Zrt. nem volt felkészülve a téli időjárásnak megfelelő szolgáltatásnyújtásra. A kedden este kezdődött havazáskor a vezetékek elszakadtak, a kidőlt oszlopokat az áramszolgáltató nehezen tudja helyreállítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik